El grup de teatre En Obres es constitueix el mes de gener del 2006. La seva carta de presentació a Lavern és l’obra Catalans a la romana, de Joan Rosquellas i Gil, una sàtira política amb esquitxos de vodevil i de musical, ambientada l’any 40 aC (però totalment actual). Inicialment, formaven part del projecte 12 persones: en Guillem Muñoz, la Neus Sendra, l’Albert i el Francesc Sardà, l’Enric Sardà, la Carme Sabaté, la Gemma Arnan i el Xavi Castellví, la Gala Sendra, en Josep Lluís Vendrell, la Raquel Santiago i el director, en Lluís Capellades. Després de molts entrebancs i de plantejar-nos fins i tot aturar l’obra per manca de disponibilitat de 3 dels membres (és el que passa quan no s’és ric i el dia només té 24 hores), es van incorporar al grup en Martí Muñoz, el Robert Bernad i en Jordi Romagosa, actors, els dos darrers, del grup Llavor d’Art, del Pla.
L’estrena, el 28 d’octubre del 2006, va impressionar el públic que omplia de gom a gom la sala de l’Ateneu Agrícola de Lavern (val a dir que n’hi va haver molts que van repetir el dia següent). Part de l’èxit el devem, però, a un vestuari molt acurat a mans de les nostres cosidores (entre elles, la Maria Gubianes), la impactant escenografia a càrrec de l’Enric Sendra, i la cirereta del pastís: els arranjaments musicals de la Sílvia Lloret i l’acompanyament al piano, en directe, de la Montse Ríos (a qui mai no hem agraït prou la seva paciència i dedicació…).
La segona obra del grup és Tango per a sis, una adaptació molt particular d'una comèdia francesa. En aquest segon projecte participen 7 dels membres del grup: el Guillem, la Neus, l'Albert, l'Enric, la Carme, la Raquel i el director, el Lluís. Encara amb el bon gust de boca que va deixar la primera obra, i amb por de no assolir les expectatives d’un públic molt exigent, però alhora incondicional, estrenem el dia 24 de novembre del 2007 repetint l’èxit de l’any anterior. I aquest cop no tan sols ens atrevim a representar l’obra 3 cops a Lavern, sinó que fem un pas més i la treiem a passejar per la comarca: el dia 22 de febrer del 2008 inauguràvem el nou teatre de Sant Pau (quedi clar que el grup ja es deia En Obres molt abans d’aquell dia), davant d’un públic seriós però agraït. Va ser una experiència irrepetible. Dos dies després, el 24 de febrer, trepitjàvem l’escenari de l’impressionant teatre de Torrelavit (amb teló automàtic, una platea de cine, una tramoia que ni el nou Liceu, cabina de so i il·luminació, i camerinos i tot!). Un cop federats, la Coordinadora de Grups Associats de Teatre Amateur del Penedès ens proposa com a grup sel·leccionat per anar a representar la nostra comarca a la Mostra de Teatre Amateur de Catalunya, enguany a Pineda, invitació que hem hagut de declinar per incompatibilitat d’agendes.
Actualment, mentre el grup prepara una adaptació de l’obra Black Comedy (Comèdia Negra), de Peter Schaffer, amb la incorporació de l’Enric Galofré, qui es moria de ganes de tornar a trepitjar l’escenari de l’Ateneu, ens mantenim en forma tot amenitzant actes commemoratius: si vau assistir al 50è aniversari de la inauguració de l’estació de Lavern, aquell memorable diumenge 30 de març del 2008 (fa tot just un mes), segur que vau gaudir com nosaltres del que va ser la “cubanada” més delirant que s’hagi fet mai al Penedès.
Per a aquells qui espereu amb candeletes l’estrena de la nova obra, podeu anar obrint boca rememorant les dues anteriors (qui en vulgui els DVDs que es posi en contacte amb el grup).
Finalment, volem agrair de tot cor l’entusiasme i la paciència de tota aquella gent que, de manera desinteressada, col·labora amb el grup: qui ens espera despert a altes hores de la nit els divendres, qui suporta amb resignació els nervis previs a l’estrena, qui dedica hores del seu temps a idear, muntar i desmuntar l’escenografia… A tots ells els dediquem la propera estrena.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada