divendres, 17 de maig de 2013

Vinc volant!

Disseny del cartell i fotografia: Sergi Buchholz


El passat dissabte 4 de maig estrenàvem la nova temporada amb "Vinc volant!", una adaptació molt particular de l'obra d'en Marc Camoletti, "Boeing Boeing". En aquesta ocasió la companyia ha tornat al format bodevil de banyes i portes amb pocs personatges: Madrona (una Neus Sendra en el que ha estat un dels seus millors papers de minyona desgastada), Nicolau (l'Enric Sardà com a arquitecte trígam), Llorenç (l'amic d'infantesa d'en Nicolau, interpretat per un espectacular Guillem Muñoz), Nicorette (Air France, personatge on la Carme Sabaté s'ha lluït com mai amb el seu accent afrancesat), Nissa (Iberia, de la mà de la Lidya Almeyda, irreconeixible aquesta vegada, amb faldilles i sabates de taló) i Norberta (Air Berlin, una hostessa amb problemes amb els pronoms febles, interpretada per la Raquel Santiago, que va cridar més l'atenció per haver perdut dues talles que no pas per la seva actuació).

Aquells que van venir a veure'ns van poder gaudir no tan sols de l'obra, sinó també de tota la parafernàlia organitzada al seu voltant: hostesses (i hostessos) de vol, comandants, dones de la neteja, seients numerats, targetes d'embarcament, control de seguretat, i alguna sorpresa entre el primer i el segon actes. Dolors Comas, Judit Cuscó, Olga Gallardo, Helena Llongueras, Mila Luna, Sara Olivella, Enric Sendra, Xènia Sendra, Fina Serrano, Pol Vendrell i Marcel Zumeta van ser la tripulació d'un vol que va enlairar-se i aterrar entre riures i aplaudiments, sota les ordres del comandant el cap Lluís Capellades i amb una il·luminació i un so immillorables gràcies al Pere Cuscó. El maquillatge i la perruqueria van ser possibles gràcies a l'ajuda impagable de la Lali Carbó. (Lamentem que l'Albert Sardà hagi hagut de volar amb nosaltres des de la platea, i no com a part de la tripulació. Des d'aquí li enviem moltes forces perquè es recuperi aviat).

Amb aquesta producció hem aconseguit arribar als 600 espectadors en 3 funcions, i hem tingut públic no tan sols del municipi, sinó de tota la comarca (i d'alguna comarca veïna). De ben segur que ara ja ningú no dubta que la Companyia Teatral En Obres de Lavern arribarà al desè aniversari, tal com s'havien proposat en començar ara en fa ja vuit.

Ens veiem la temporada que ve!